Αναρτήθηκε από: DimosIerapetras | Ιανουαρίου 2, 2009

Προκήρυξη προγράμματος Ενίσχυσης Νεανικής Επιχειρηματικότητας (ΕΟΜΜΕΧ) – αναμένεται

Εντός του Ιανουαρίου 2009, προκηρύσσεται από τον ΕΟΜΜΕΧ δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας νέων με αρχικό προϋπολογισμό κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτόν του Γ ΚΠΣ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση νέων επιχειρηματιών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς μεταποίησης, εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού.

Δικαιούχοι θα είναι νέοι και νέες (άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες), που βρίσκονται εντός συγκεκριμένων ηλικιακών ορίων που θα οριστικοποιηθούν με τη δημοσίευση του προγράμματος.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών είναι:

 • ο εξοπλισμός παραγωγής και διάθεσης προϊόντων / υπηρεσιών, μηχανοργάνωσης και αυτοματοποίησης παραγωγικής διαδικασίας, ποιοτικού ελέγχου παραγωγής ή προϊόντων, αυτοκινούμενα μεταφορικά μέσα επαγγελματικής χρήσης, έπιπλα και σκεύη (γραφεία, καρέκλες και πάγκοι εργασίας), δαπάνες για τον εξοπλισμό αποθήκης (πάγκοι, ράφια, ντεξιόν), δαπάνες για την κατασκευή εκθετηρίου των προϊόντων στο χώρο της επιχείρησης (βιτρίνες, πάγκοι και ράφια), ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου.
 • οι ειδικές εγκαταστάσεις πεπιεσμένου αέρα και εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων (ψυγεία, συντήρηση, ξήρανση), Ειδικές εγκαταστάσεις αναγκαίες για τη λειτουργία της εταιρείας.
 • η διαμόρφωση χώρων υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων
 • η προβολή – προώθηση με συμμετοχή σε εκθέσεις (κόστος ενοικίασης και διαμόρφωσης περιπτέρων, δαπάνες ταξιδιών). Διαφημιστική καταχώρηση σε ημερήσιες ή οικονομικές εφημερίδες. Δημιουργία λογότυπου. Σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων. Κατασκευή ιστοσελίδων. Δημιουργία εφαρμογών πολυμέσων (CD-ROM).
 • άλλες δαπάνες

Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 55% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κυμαίνεται από 30.000 έως 200.000 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι νέοι επιχειρηματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το διάστημα από συγκεκριμένη ημερομηνία που θα καθορισθεί με την έκδοση του Οδηγού Προγράμματος έως και την ημερομηνία προκήρυξης – δημοσίευσης του προγράμματος.
Το πρόγραμμα αφορά
αποκλειστικά τη συμμετοχή φυσικών προσώπων στο μετοχικό ή εταιρικό κεφάλαιο των προς σύσταση νέων επιχειρήσεων και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή νομικών προσώπων ως μετόχων/εταίρων εκτός από εταιρείες παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου και μέχρι ποσοστού 25% του μετοχικού / εταιρικού κεφαλαίου.
Σε κάθε περίπτωση, επιτρέπεται η συμμετοχή μη επιλέξιμων φυσικών προσώπων, εφόσον το προτεινόμενο ποσοστό συμμετοχής τους στην πρόταση δεν ξεπερνά το 25%. Το ποσοστό συμμετοχής του/της νέου/νέας επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας πρέπει να είναι τουλάχιστο 75%.

Advertisements

Responses

 1. ΕΙΧΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΕΩΣ ΤΟ 2006 ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2008 ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ.ΤΩΡΑ ΧΤΙΖΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΔΩΤΗΣΗ?ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 1982 ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 2 ΕΤΩΝ.

 2. καλημέρα κυρία Μαρία

  Σας απαντώ σχετικά με το αίτημα σας στο blog του Γραφείου Υποδοχής Επενδυτών του Δήμου Ιεράπετρας

  Αν αναφερόμαστε στο πρόγραμμα της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ πιθανόν να έχετε πρόβλημα αναφορικά με επιλεξιμότητά σας για επιδότητση λόγω του αναψυκτηρίου που είχατε το 2008. Με βάση τον Κανονισμό της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (αλλά και σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα) θα έπρεπε τον προηγούμενο χρόνο απο την ημερομηνία προκήρυξης του πρόγράμματος να μην είχατε κάνει έναρξη, Αν «τρέχει» το αναψυκτήριο στο όνομά σας μάλλον δεν θα είστε επιλέξιμη. Δεν γνωρίζω αν αλλάξει κάτι στις φετεινές προκηρύξεις.

  Πάντως, συνεχίστε να ενημερώνεστε σχετικά στο site του ΕΟΜΜΕΧ (και στο ierkye.wordpress.com)

  Για οποιαδήποτε ερώτηση σας παρακαλώ επικοινωνήστε

 3. Θέλω να ανοίξω ένα παιδότοπο στον κάτω όροφο του σπιτιού μου.Είμαι πολύτεκνη.Μπορεί να με επιδοτήσει ο ΕΟΜΜΕΧ;Κι αν ναι,ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω:

  • Ο ΕΟΜΜΕΧ είχε ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης στο Γ’ ΚΠΣ για ενίσχυση γονέων με τρία τέκνα και άνω. Οι παιδότοποι κατά τον προηγούμενο Κύκλο ήταν επιλέξιμοι με βάση τον Κανονισμό του Προγράμματος. Δεν γνωρίζουμε αν θα ανοίξει κάτι σχετικό σύντομα. Η άλλη περίπτωση είναι να ενταθείτε στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα (http://bwoman.eommex.gr/PublicPages/a_0_p_el.aspx). Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να έχετε κάνει έναρξη επαγγέλματος.
   Αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας παιδότοπου θα πρέπει να απευθυνθείτε στον οικείο Δήμο σας.
   Η σχετική νομοθεσία είναι (ΚΥΑ 38847/03 ΦΕΚ 1354 Β / 22-9-2003 περί ίδρυσης και λειτουργίας παιδοτόπων)

   Μπορείτε να δείτε τον Οδηγό του προγράμματος του προηγούμενου Κύκλου (http://www.eommex.gr) στη σχετική ενότητα του menu.

   Ευχαριστώ

 4. Καλησπέρα,

  Πού μπορώ να απευθυνθώ για να πάρω κάποιες παραπάνω πληροφορίες για αυτή την επιδότηση?

  Ευχαριστώ

 5. Υπάρχει κάποιος φορέας ή γραφείο?

 6. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 1973 ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ.

  • Αναμένονται με βάση τις πληροροφορίες να ανοίξουν τα προγράμματα ενίσχυσης νεανικής επιχειρηματικότητας εντός του 2009. Τα πλυντήρια αυτοκινήτων ήταν επιδοτούμενη δραστηριότητα με 50% απο τον ΕΟΜΜΕΧ. Να μην κάνει έναρξη επαγγέλματος ακόμη. Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχει έναρξη επαγγέλματος.

   παρακαλώ να ενημερώνεστε απο την ιστοσελίδα του ΕΟΜΜΕΧ http://www.eommex.gr και απο το ιστολόγιο μας.

   Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση παρακάλώ επικοινωνήστε

 7. Γειά σας,
  Γεννηθηκα το 1990 και ετοιμάζω βιβλιοπωλείο στη θεσσαλονίκη. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να με συνδράμει?

 8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ 27 ΧΡΟΝΩΝ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑΡΞΗ Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ?ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑΝΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ?

 9. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΡΗΤΗ)?ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

 10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΕΙΔΗ ΚΙΓΚΑΛΕΡΙΑΣ,ΧΡΩΜΑΤΑ Κ.Τ.Λ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.

  • καλημέρα

   Επιχειρήσεις με είδη κιγκαλερίας, χρώματα κλπ δεν εντάσσονται με βάση τους Κανονισμούς των πρηγούμενων κύκλων στην Νεανική ή Γυναικεία Επιχειρηματικότητα (Τα συγκεκριμένα αφορούν σε υπηρεσίες και μεταποίηση κυρίως). Πρέπει να περιμένετε κάποιο απο τα προγράμματα «ΠΕΠ Τραπεζών», που υλοποιούνται μέσω Τραπεζών και αφορούν σε λιανικό εμπόριο. Αλλά για αυτά δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση.

 11. ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΩ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ Ή ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

  • Αρχικά η ηλικία σας είναι επιλέξιμη. Επίσης, στον προηγούμενο κύκλο της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ο κωδικός ΚΑΔ 158.1 Αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής ήταν επιλέξιμος. Πλέον ο ΚΑΔ έχει αλλάξει σε 10.71.12. Λογικά θα είναι επιλέξιμος και στη νέα προκήρυξη. (Παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων). Επιδοτεί όμως μόνο την παραγωγή και την χονδρική πώληση. Η λιανική λογικά θα εξαιρείται. Περισσότερα… σύντομα

 12. ειμαι 24 χρονων και εχω με τον αδερφο μου ενα μαναβικο-κρεοπωλειο 4 χρονια τωρα και θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποια επιδοτηση που μας πιανει.θα περιμενω καποια απαντηση.ευχαριστω

 13. Γειά σας.
  Έχω ατομική επιχείρηση απο τις 12-12-2006 με δραστηριότητα «Υπηρεσίες Διαδικτύου».
  Ημερομηνία γέννησης 1981.

  Απο τον Φεβρουάριο του 2006-2008 δουλευα ταυτόχρονα, έχοντας πάρει απαλλαγή απο την ασφάλιση του ΤΕΒΕ γιατί είχα ΙΚΑ και σαν ιδιωτικός υπάλληλος.

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με καλύπτει ή όχι?

  Ευχαριστώ

 14. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τη συμμετοχή φυσικών προσώπων στο μετοχικό ή εταιρικό κεφάλαιο των προς σύσταση νέων επιχειρήσεων και δεν επιτρέπεται η συμμετοχή νομικών προσώπων ως μετόχων/εταίρων εκτός από εταιρείες παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου και μέχρι ποσοστού 25% του μετοχικού / εταιρικού κεφαλαίου.
  Σε κάθε περίπτωση, επιτρέπεται η συμμετοχή μη επιλέξιμων φυσικών προσώπων, εφόσον το προτεινόμενο ποσοστό συμμετοχής τους στην πρόταση δεν ξεπερνά το 25%. Το ποσοστό συμμετοχής του/της νέου/νέας επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας πρέπει να είναι τουλάχιστο 75%.

  ti simeni afto??oti boro na bo metoxos se kapia eteria ke na epofelitho tis epidotisis?/
  Episis thelo na anixo eteria egkatastasis fotovoltaikon ke allon ananeosimon pigon energias.kata poso epidoti to programma?? ke pies proipothesis prepi na iparxun?? apasxolume ston idiiotiko tomea,den exo kani enarxi se tipota,ime tu 1981 agamos.efxaristo!!

 15. eimai 21 kai anarotiomoun gia perisoteres plirofories gia tis epidotiseis den exo katholu empiria.

 16. Γεια σας.Ειμαι 22 ετων και σκοπευω να ανοιξω φουρνο.Καλυπτομαι απο καποιο προγραμμα;

 17. Είμαι 43 ετών ελεύθερος επαγγελματίας(Σκηνογράφος) και σκέφτομαι να κάνω δική μου επιχείρηση στον χώρο του catering. Είμαι στο ΙΚΑ και έχω κάνει διακοπή απο το ΤΕΒΕ το 2004 απο ένα αναψυκτύριο που διατηρούσα παράλληλα έως τότε.
  Με καλύπτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα¨?

 18. Καλησπέρα σας!
  Είμαι 34 ετών και μόλις μπήκα στο ταμείο ανεργίας και σκέφτομαι να ανοίξω δική μου επιχείρηση στον χώρο του catering. Με καλύπτει το νέο πρόγραμμα ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που μπορεί να με καλύψει και τι χρειάζεται να κάνω?
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 19. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ 34 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΓΕΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε-Τ.Α.Ε. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • καλημέρα

   Θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 5 του Κανονισμού (βλέπε links στην κεντρική σελίδα του ιστολογίου, Τίτλος «Κανονισμοί Υλοποίησης “Νεανικής” & “Γυναικείας” Επιχειρηματικότητας (ΕΠΑΝ ΙΙ) (Διαβούλευση)»

   Δείτε τους ΚΑΔ που εξαιρούνται. Αν ο ΚΑΔ της ψαροταβέρνας είναι 55.30.11.05 Υπηρεσίες παροχής γευμάτων από κέντρο διασκέδασης – κοσμική ταβέρνα τότε ΔΕΝ είναι δυνατή επιδότηση. Συμβουλευτείτε το λογιστή σας.

   Σας ευχαριστώ

 20. Σκέφτομαι να ανοίξω κατάστημα, συγκεκριμένα σουβλατζίδικο. Είμαι άνεργη 36 χρονων και θα ήθελα να μάθω αν δικαιούμαι επιδότηση είτε απο το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. είτε από τον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.
  Σας ευχαριστώ!

 21. θελω να ανοιξω καταστημα-εκθεση ειδων υγιεινης-χρωματων-πλακιδιων-υδραυλικων ειδων.Εχω ιδιοκτητο κτιριο που χρειαζεται ανακαινιση.Μπορω να μπω σε καποιο προγραμα ενυσχισης

  • καλημέρα

   Δείτε τον Κανονισμό Νεανικής Επιχειρηματιότητας Παράρτημα Ι για το ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται ρητά. (σελ 30)

   Αν δεν περιλαμβάνεται στο παράρτημα επιδοτείται.
   Διαβάστε προσεχτικά τις προϋποθέσεις.
   Τα κτιριακά μπορύν να καλύψουν μέχρι το 30% του συνολικού προϋπολογισμού της επενδυτικής πρότασης.

 22. Tα προγραμματα του εομμεχ για νεανικη/γυναικεια επιχειρηματικοτητα ειναι τελειως ασφυκτικα και διαφορετικα απο τα προγραμματα του οαεδ.Μικρος προβλεπομενος προυπολογισμος,που σημαινει περιπου καμια 200αρια σε ολη την ελλαδα.Δηλαδη μιλαμε για 2-3 και αν σε καθε νομο,το οποιο σημαινει οτι θα επιδοτηθουν οι ελαχιστες,εξαιρετικα καινοτομες,συγχρονες επιχειρησεις.
  Επομενως για σουβλατζιδικα,ψαροτεβερνες και καιτ τετοια ειναι τζαμπα κοπος και εξοδα

 23. Αν εξαιρέσουμε τον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. μια νέα επιχείρηση όπως σουβλατζίδικο έχει ελπίδες να επιδοτηθεί από τον Ο.Α.Ε.Δ. με το πρόγραμμα επιδότησης ανέργων;

  • Για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ παρακαλώ να απευθυνθείτε στην κατά τόπο υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

   Για τα αναμενόμενα προγράμματα του ΕΟΜΕΕΧ (νεανική – γυναικεία επιχειρηματιότητα) επιδοτούνται οι επιχειρήσεις όλων των τομέων εκτός απο αυτές που ρητά αναφέρονται στο Παράρτημα Ι του Κανονισμού Μέρη Ι, ΙΙ, ΙΙΙ (σσ 30-35)

 24. ΑΝ ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΜΜΕΧ?

  • «Δεν θεωρείται ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, για τις ανάγκες του προγράμματος, οι επιτηδευματίες που δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην κατηγορία ελεύθερα επαγγέλματα (έντυπο φορολογίας Ε3), καθώς επίσης και όσοι δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες που φορολογούνται αποκλειστικά με βάση το αντικειμενικό σύστημα». (άρθρο 5 Προϋποθέσεις συμμετοχής, σελ 11 Κανονισμού Προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματιότητας).
   Λογικά δεν θα έχετα πρόβλημα αν υπάγεστε στο καθεστώς αποκλειστικής φορολόγησης με βάση το αντικειμενικό σύστημα.

   Καλή σας ημέρα

  • “Δεν θεωρείται ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, για τις ανάγκες του προγράμματος, οι επιτηδευματίες που δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην κατηγορία ελεύθερα επαγγέλματα (έντυπο φορολογίας Ε3), καθώς επίσης και όσοι δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες που φορολογούνται αποκλειστικά με βάση το αντικειμενικό σύστημα”. (άρθρο 5 Προϋποθέσεις συμμετοχής, σελ 11 Κανονισμού Προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματιότητας).

   Λογικά δεν θα έχετα πρόβλημα αν υπάγεστε στο καθεστώς αποκλειστικής φορολόγησης με βάση το αντικειμενικό σύστημα.

   Καλή σας ημέρα

 25. ΣΕ ΜΙΑ Ο.Ε ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ????

  • Καλημέρα.
   Δικαιούται η Ο.Ε. Όχι οι εταίροι.

 26. Στις 18/02 σας έστειλα μία ερώτηση και ακόμα δεν έχει απαντηθεί, όπως και οι περισσότερες ερωτήσεις που σας έχουν κάνει. Για ποιον λόγο?

 27. Καλημέρα είμαι 24 ετών και σκεφτομαι να ανοίξω παραδοσιακό καφενείο,υπάρχει πρόγραμμα που να με επιδοτεί????Είμαι ιδιωτικόσ υπάλληλοσ.
  Αν εισαι στο καταστατικό μιασ εταιρείασ χωρίσ οικονομική ευθύνη μπορείσ να πάρεισ την επιδότηση?
  και κάτι τελευταίο αν έχεισ δυσμενή στοιχεία ο ίδιοσ η συγγενικο πρόσωπο υπάρχει κάποιο πρόβλημά?

  • Καλημέρα κα Νάνσυ

   Δυστυχώς ο ΚΑΔ 55.40.10.12: Υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ στα πλαίσια των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ.
   Τα δυσμενή στοιχεία αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές δημιουργούν αρνητική εικόνα για τον υποψήφιο επενδυτή.
   Η επιδότηση δεν είναι ποτέ προσωπική. Επιδοτείτει η επιχείρηση ή η εταιρεία (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, κλπ).

   Ενημερώσου απο τον ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για το Πρόγραμμα Νέοι και επιχειρηματικότητα (18-21.000 €, 100% επιδότηση)

   Εναλλακτικά μπορείς να ενημερωθείς απο τα προγράμματα LEADER, ΟΠΑΑΧ, ΠΕΠ για τυχόν δυνατότητες δημιουργίας παραδοσιακού καφενείου.
   Στο παρελθόν επίσης έτρεξαν προγράμματα Ολοκληρφωμένης Αστικής Παρέμβασης σε διάφορους δήμους με 60% επιδότηση αν θυμάμαι καλά.

   Καλή επιτυχία!

 28. Καλησπερας σας,
  ειμαι γεννηθεισα το 1956 και ενδιαφερομαι να ανοιξω δικια μου επιχειρηση, η οποια θα ασχολειται με το σιδερωμα και ισως αργοτερα και με το πλυσιμο των ρουχων. Θα ηθελα να με ενημερωσετε σχετικα με την επιδοτηση που «δικαιουμαι» απο την επιχειρηματικοτητα για γυναικες ανω των 45 ετων.

  • καλημέρα σας

   Δείτε τον Οδηγό Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που είναι αναρτημένος στην κεντρική σελίδα του ιστολογίου μας ή στον ΕΟΜΜΕΧ (www.eommex.gr)
   Ηλικιακά είστε επιλέξιμη. Η επένδυση που θέλετε να υλοποιήσετε είναι επιλέξιμη (ΚΑΔ 96.01.13.01 Υπηρεσίες σιδερωτήριου ρούχων). Δείτε τον Κανονισμό του Προγράμματος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (προδημοσίευση) στο ιστολόγιο, διαβάστε τον αναλυτικά και αν έχετε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε ξανά.

   Ευχαριστούμε
   Καλή επιτυχία!

 29. Καλημέρα. Είμαι μηχανικός και έχω κάνει έναρξη προ τριετίας. Από τότε εργάζομαι μόνο με Α.Π.Υ. (ελεύθερος επαγγελματίας). Από τον 8/2008 είμαι εταίρος σε Ε.Ε. αλλά ωστόσο συνεχίζω να κάνω μελέτες με τις ατομικές μου Α.Π.Υ. Φορολογούμαι και με το Ε3 ελεύθερων επαγγελματιών και από τα μερίσματα της εταιρίας (μηδενικά έως τώρα). Επίσης έχω επιδοτηθεί και με 12.000 (λήγει σε 2 μήνες) απο τον ΟΑΕΔ με το πρόγραμμα ΝΕΕ.

  Υπάρχει λόγος να κοιτάξω το πρόγραμμα νεανικής επιχειριματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ ή δεν δικαιούμαι τίποτα;

  (Υ.Γ. Ενδιαφέρομαι για την έναρξη δραστηριότητας ανεξάρτητης του γραφείου μου – για νέα επιχείρηση)

  • καλημέρα
   Το άρθρο 5 του Κανονισμού Υλοποίησης αναφέρει :

   «Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν Νέοι και Νέες, οι οποίοι:

   • Γεννήθηκαν από το 1970 μέχρι και το 1991.

   • Είναι άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος.

   Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος.

   Δεν θεωρείται ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, για τις ανάγκες του προγράμματος, οι επιτηδευματίες που δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην κατηγορία ελεύθερα επαγγέλματα (έντυπο φορολογίας Ε3), καθώς επίσης και όσοι δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες που φορολογούνται αποκλειστικά με βάση το αντικειμενικό σύστημα».

   Με βάση τα αναφερθέντα σας υπάρχει πρόβλημα λόγω συνεχούς δραστηριότητας σας τα τελευταία τρία χρόνια. Αναφορικά με το Ε3 το οποίο θα σας καθιστούσε επιλέξιμο, περιπλέκει τα πράγματα ότι φορολογείστε και με το Ε3 (κατά τα λεγόμενά σας). Καλό θα ήταν να το ξαναδείτε με τον φοροτεχνικό σας

   το ποσό που έχετε λάβει απο τον ΟΑΕΔ δεν προσκρούει στον κανόνα de minimis.

   Καλή επιτυχία

 30. kαλημερα σας
  ειμαι 36 χρονων και 8ελω να ανοιξω ενα εμπορικο καταστημα στο ρεθυμνο.
  8α η8ελα να ρωτησω αν η ηλικια μου με καλυπτει για να μπω στο προγραμμα νεανικης επιχειρηματικοτητας και σε ποιο side πρεπει να μπω για να μαθω περισοτερες πληροφοριες .
  περιμενω απαντηση το συντομοτερο δυνατο.

  ευχαριστω

 31. ΧΑΙΡΕΤΑΙ
  ΕΙΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ(ΣΤΥΛ CATERINING).ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ?
  ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • καλημέρα
   Θα σας απαντήσω εντός του σαββατοκύριακου

   Ευχαριστώ

 32. ΧΑΙΡΕΤΕ.ΕΙΜΑΙ 31 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ .ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΕΥΑΡΙΣΤΩ

  • καλημέρα

   Θα σας απαντήσω εντός του Σαββατοκύριακου

   ευχαριστώ

  • Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά

   Όπως απάντησα και στο προηγούμενο e-mail πρέπει να δείτε προσεκτικά τον Κανονισμό του Προγράμματος Νεανική Επιχειρηματικότητα (προϋποθέσεις, επιλεξιμότητα, απαιτούμενα κεφάλαια. Ο Κανονισμός μπορεί να ανακτηθεί απο το σχετικό άρθρο του ιστολογίου ή αν θέλετε άμεσα απο το site http://www.antagonistikotita.gr

   Μελετήστε ενδελεχώς τον Κανονισμό (ιδιαίτερα την βαθμολογία, μιας και τα προγράμματα πλέον είναι ανταγωνιστικά όσον αφορά στην βαθμολογία). Αν παραταύτα έχετε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε ξανά.

   Καλή επιτυχία.

 33. Ενδιαφέρομαι για το πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας. Τον απρίλιο του 08 έκανα έναρξη επαγγέλματος (γραμματειακή υποστήριξη). Μπορώ να πάρω κάποια επιδότηση ή θεωρείται ότι ασκώ επιχειρηματική δραστηριότητα;
  ευχαριστω

  • Γεια σας!

   Δυστυχώς θεωρείται ότι εμπίπτετε στην διάταξη του σχετικού περιορισμού για την επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του 2008. (Άρα δεν μπορείτε)

 34. γεια σας

  Γεννημένη το 1974, προγγραματιζω ν’ ανοίξω μια gelateria στις Κυκλάδες και θα ήθελα να ενταχθώ στο πρόγραμμα επιδοτήσεων του ΕΟΜΕΧ. Το κατάστημα θα δραστηριοποιείται στην παρασκευή παγωτού και την λιανική πώλησή του. Εξοπλισμός και πρώτες ύλες (σκόνες κτλ) θα έρχονται από την Ιταλία. Ο συνέταιρός μου είναι Ιταλός. Γνωρίζετε τί προβλέπεται για την δική μας περίπτωση;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ξένια

  • Δείτε τον Κανονισμό Υλοποίησης του Προγράμματος Γυναικείας/Νεναικής Επιχειρηματιότητας.

   Η ηλικία είναι επιλέξιμη

   Ελέγξτε τη δραστηριότητα της επιχείρησης απο το παράρτημα του Κανονισμού.

   Επίσης δείτε σε περίπτωση ίδρυσης εταιρείας αν ενταχθείτε στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα τι ποσοστό συμμετοχής minimum πρέπει να κατέχετε.

   Καλή επιτυχία.

 35. Χαίρετε,
  θέλω να ρωτήσω εάν η ιδιότητα του μετόχου σε ανώνυμη εταιρεία, μη εισηγμένη ,στην οποία ουδεμία άλλη σχέση έχω (ως μέλος Δ.Σ ή εργαζόμενη) και η κάρτα ανεργίας με καθιστούν κατ’αρχήν επιλέξιμη για τη δημιουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης ή παιδότοπου.

 36. Καλησπερα.
  Θελω να εργαστω ως καφεμμαντισσα στο σπιτι μου και θελω να ρωτησω εαν με καλυπτει το προγραμμα Νεανικης η Γυναικειας επιχειρηματικοτητας .
  Exω γεννηθει τo 1976 .Ειμαι ανεργη και εχω καρτα ανεργειας Οαεδ.
  Ευχαριστω.

  • καλό απόγευμα. Νομίζω ότι η δραστηριότητα που επιθυμείτε να ασκήσετε δεν είναι επιλέξιμη. Βεβαιωθείτε απο το Παράρτημα του Οδηγου Γναικείας Επιχειρηματικότητας που αναφέρεται ρητά στις αποκλειόμενες. Όσες δεν αποκλείονται συνάγεται ως επιλέξιμη αν πληρείτε και τις λοιπές προϋποθέσεις

   Καλή επιτυχία

 37. Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση .

 38. Γεια σας.Θελω να ανοιξω βουλκανιζατερ και να κανω χρηση του προγραμματος του ΕΟΜΜΕΧ.Η 15 Ιουνιου σαν ημερομηνια καταθεσης δικαιολογητικων δεν ισχυει γιατι οπως μου ειπαν απο τον ΕΟΜΜΕΧ,το προγραμμα δεν εχει δημοσιευτει επισημα.Εχετε κατι νεοτερο?Ευχαριστω εκ των προτερων

 39. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΕΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΣΚΑΦΕΑ ΕΛΠΙΣΤΡΙΟΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΜΜΜΕΧ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • Αγαπητέ κ. Βαγγέλη

   Πριν απ’ όλα θα πρέπει να μην έχεις ήδη την δραστηριότητα. Αρχικά θα πρέπει να δεις το ΚΑΔ της δραστηριότητας σου απο το έντυπο Ε3 (είτε στο αρχείο σου είτε στον λογιστή/στρια σου). Αν δεν αναγράφεται μπορεί να σου το βρει εύκολα και να σε ενημερώσει. Κατόπιν ελέγχεις απο τον Οδηγό Νεανικής επιχειρηματικότητας αν ο ΚΑΔ είναι επιλέξιμος και αν πληρούνται κατ’ αρχάς οι προϋποθέσεις του άρθρου 5 του Οδηγού.
   Τον ΚΑΔ επίσης μπορείς να τον κατεβάσεις απο ΕΔΩ.
   Πάντως η επένδυση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένης μορφής και δεν νομίζω ότι θα έχει τύχη μια πρόταση μόνο για την αγορά εκσκαφέα. Αναμένονται με βάση τις εξαγγελίες των αρμόδιων υπουργείων και άλλα προγράμματα επιδότησης που νομίζω ότι θα σε καλύψουν αλλά πάντα να έχεις κατα νου τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της επένδυσης.

   Ελπίζω να βοηθήθηκες.

   Καλό απόγευμα

 40. Γεια σας,θελω να ανοιξω καταστημα με καλλυντικα,δικαιουμε καποια επιδοτηση?

  • γεια σας

   Κοιτάξτε ποιος ΚΑΔ αντιστοιχεί στην δραστηριότητα Καταστήματα Πώλησης Καλλυντικών ή σχετικά απο την ενότητα ΚΑΔ 2008. Κατόπιν θα πρέπει να ελέγξετε απο τον Οδηγό Νεανικής Επιχειρηματικότητας αν ο ΚΑΔ είναι επιλέξιμος. Έπειτα δείτε το άρθρο 5 αρχικά και κατόπιν διαβάστε, αν μέχρι αυτό το σημείο πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις του άρθρου 5 και ο ΚΑΔ είναι επιλέξιμος, τον υπόλοιπο Οδηγό. Είναι σημαντικό να αποδείξετε ότι έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε οικονομικά το εγχείρημα σας με ίδια κεφάλαια και να αποδείξετε με τα βαθμολογούμενα κριτήρια μέσω του business plan ότι μπορείτε να λειτουργήσετε αποτελεσματικά τη νά επιχείρησή σας. . Εύχομαι καλή επιτυχία.

  • Σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησης ο ΚΑΔ που σας ενδιαφέρει αν μπορώ να μαντέψω σωστά ( με βάση τα στοιχεία που δίνετε) είναι ο 47.75.76 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού που ανήκει στις επιλέξιμες.

   Ευχαριστώ

 41. Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση.

 42. Γεια σας με λενε Μαρινα και θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να πάρω επιδότηση για σουβλατζίδικο,δουλευω στον ιδιωτικό τομέα και είμαι γεννηθείς το 68.Αν η απαντηση είναι ναι θα ήθελα να μου πείτε τι χρειάζεται η που πρέπει να απευθυνθώ για να μάθω λεπτομέρειες . Σας ευχαριστώ πολύ.

 43. εχω το 33,5% μιας νεας επιχειρησης.Πληρω τις προυποθεσεις ηληκιας αλλα θελω να ξερω αν δικαιουμε επιδοτηση με αυτο το ποσοστο.

 44. EIMAI TΡITEKNH MHTEΡA, ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΙΑΤΡΕΙΟ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ?

 45. Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 100.000 ΕΥΡΩ. ΕΙΜΑΙ 37 ΧΡΟΝΩΝ

 46. καλησπερα η ειδικοτητα του κτηνιατρου και του φυσικοθεραπευτη ειναι επιλεξιμες. Ευχαριστω εκ των προτερων.

 47. endiaferomena dimiourgiso mia kthmatomesitikh eteria!mporw na to kanw mesw tou programatos, kai an nai ti kinisis prepei na kanw?

 48. καλησπερα η ειδικοτητα του φυσικοθεραπευτη ειναι επιλεξιμη?? Ευχαριστω εκ των προτερων.

  • γεια σας!

   Ανακτήστε τον Οδηγό του Προγράμματος και κοιτάξτε στο Παράρτημα για τις μη επιλέξιμες δράσεις. Αν δεν είναι εκεί σημαίνει ότι είναι επιλέξιμη αρκεί να πληρούνται και οι προϋποθέσεις του άρθρου 5 του Οδηγού.

   Καλή επιτυχία!

 49. Αναλαμβάνουμε μελέτες για παροχή επιδοτήσεων οποιασδήποτε επιχειρηματικής ιδέας. Το κόστος της μελέτης επιδοτήται επίσης οπότε δεν σας επιβαρύνει!
  Για οποιαδήποτε πληροφορία καθως και εκδήλωση ενδιαφέροντος στείλτε e-mail στο

  ependitis.gr@gmail.com
  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρηματικότητας νέων» καθως και για το «Ενίσχυση επιχειρηματικότητας γυναικών» λήγουν στις 14/9/2009.

 50. thelo na kano dikh moy doyleia prepei na kano prota enarksei kai meta etisei gia thn epidotisei; h kai xoris enarksei;

 51. ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ. ΤΙ ΠΡΟΟΙΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΒΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 52. γεια σας.θελω να ανοιξω ανα καταστημα με παππουτσια δεν ειχα τιποτα ποτε στο ονομα μου.τι γινεται μπορω να παρω επιδοτηση?κ αν ναι μπορειται να μου πειτε που θα απευθυνθω?

 53. γεια σας.ενδιαφερομαι να ανοιξω καταστημα σε ιδιοκτητο χωρο.θα ηθελα ναρωτησω που μπορω να παρω καποιεσ ιδεες η να απευθυνθω σε καποιο γραφειο το οποιο να ελενξει το χωρο μου ωστε να μου δωσει καποιεσ ιδεες. αναρωτιεμαι αν υπαρχει κατι τετοιο, μηπωσ γνωριζετε

 54. 8elw na xtisw ena magazi se 4 mines apo simera
  kai kapia exoda tou na ta valw apo to programma tou eomex gia neous epagelmaties
  ma den exw kanei enarxi epagelmatos. 8a kanw se 4 mines.
  ginetai na kata8esw ton fakelo xwris enarxi epagelmatos kai na egri8ei kai otan ftasw sti diamorfwsi na to ftiaxw me epidotisi kai dika m xrimata?

 55. apo ths arxes tou 2009 ekana enar3h epaggelmatos eidikothtas ektelwnisths me edra epaggelmatos thn oikia mou 8a h8ela na ma8w an dikaioume kapoio programma kai apo pou 8a 3ekhnhsw . euxaristw

 56. exw genithei to 1983 kai katoikw stin athina.thelw na fugw kai na meinw monima stin preveza.to mono poy me apasxolei einai to thema tis ergasias… epeidi de gnwrizw polla apo ayta yparxei kapoio programa poy mporei na me boithisei sxetika m’ayto?eyxarisrw poly

 57. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΓΟΜΑΙ ΒΛΑΣΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΙΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ 7.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ).ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΣΤΟΝ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε) ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΕΒΕ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 1 ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
  ΕΡΩΤΗΣΗ:ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΣΚΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ?ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΑΧΘΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

 58. καλησπέρα σας, ενδιαφερομαι να ανοιξω ενα παραδοσιακο καφενειο σε νησι, και θα ηθελα να ξερω αν υπάρχει καποιο σχετικό πρόγραμμα επιδότησης, και που θα πρεπει να απευθυνθω.
  Θα το ανοιξουμε μαζι με το σύζυγο. Εγω είμαι 28 ετων με επιχειρηματική δρααστηριότητα στο παρελθόν και ο συζυγος μου είναι 40 ετων, χωρις καμια επιχειρηματικη κίνηση στο παρελθον.
  Σας ευχαριστω για την απαντηση σας.

  • καλησπέρα σας

   Δυστυχώς τα προγράμματα της Γυναικείας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας έκλεισαν για την παρούσα φάση στις 13/11/09.
   Πρέπει να περιμένετε σε επόμενη φάση ενεργοποίησης σχετικών προγραμμάτων επιχορηγήσεων.
   Αν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το παραδοσιακό σας καφενείο με ίδιους πόρους θα σας προέτρεπα να το πράξετε. Συνήθως οι επενδύσεις αυτού του είδους είναι χαμηλών κεφαλαιακών απαιτήσεων με καλές πιθανότητες βιωσιμότητας.
   Για τυχόν ενεργά προγράμματα του ΟΑΕΔ πρέπει να ρωτήσετε στο εγγύτερο κατάστημα του Οργανισμού.
   Για ο,τιδήποτε άλλο στη διάθεση σας

   ευχαριστώ

 59. Καλησπέρα σας.θα ήθελα να μάθω πότε θα είναι η επόμενη φάση ενεργοποίησης σχετικών προγραμμάτων επιχορηγήσεων.
  Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας

 60. ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ . ΕΧΩ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ .ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η΄ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ;

 61. ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ.ΕΙΜΑΙ 28 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ..ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΝΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Γεια σας

   Τα ερωτήματά σας δυστυχώς δεν μπορούν να απαντηθούν ηλεκτρονικά και σε τόσο λίγο περιορισμένο e-χώρο. Πρέπει να είναι αποτέλεσμα αναζήτησης του ποια είστε, τι δυνατότητες έχετε, τι κεφάλαια μπορείτε να επενδύσετε (ίδια ή/και τραπεζικός δανεισμός), τι ανάγκες και τι δυνατότητες έχει η περιοχή σας. Χρειάζεστε ένα business plan, αρκετή σκέψη, διορατικότητα και τύχη.

   Εύχομαι καλή επιτυχία.

 62. ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΘ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 63. gia sas endiaferome na anixo ena magazi me laiki tecni kai idi doron,,,mechri to kalokeri…..iparchi kanena programa??????efchoristo poli,,,,,kali xronia/…….

 64. καλησπερα σας και καλη χρονια.θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να παρω καποια επηδοτηση για να αγορασω πλυντηριο αυτοκ και να επεκτινω την επειχηρηση.

  • καλησπέρα

   Δεν μπορείτε να επιδοτηθείτε για να αγοράσετε και να βελτιώσετε επιχείρηση. Πρέπει να στήσετε μια δική σας επιχείρηση απο την αρχή. Τα πλυντήρια αυτοκινήτων είναι επιλέξιμα στα προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Είναι κλειστά προς το παρόν). Δείτε ΕΔΩ σχετικά.

   Ελπίζω να σας βοήθησα.

   Καλό βράδυ

 65. γεια σας θελω να ρωτησω αν μπορει καποιος να με ενημερωσει ,που πρεπει να παω να ρωτησω για προγραμματα αγροτουρισμου;;;

  • καλησπέρα

   Συγγνώμη για την απόκλιση απο την ημερομηνία του ερωτήματός σας.
   Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Δείτε ΕΔΩ

 66. ειμαι 26 χρονων ανεργη εδω και4 μηνεσ .σκεφτομαι να ανοιξω ενα μικρο κομμωτηριο .υπαρχει καποια επιδςτηση μεσω ο.α.ε.δ. και τη προυποθεσεισ χρειαζονται. που πρεπει να απευθηνθω?

 67. ειμαι 26 χρονων ανεργη εδω και4 μηνεσ .σκεφτομαι να ανοιξω ενα μικρο κομμωτηριο .υπαρχει καποια επιδςτηση μεσω ο.α.ε.δ. και τη προυποθεσεισ χρειαζονται. που πρεπει να απευθηνθω?

  • Δείτε παρακαλώ το σχόλιο στο χρήστη ΡΕΝΑ στις 13/2/2010.

   Ευχαριστώ

 68. Καλησπερα!λεγομαι Σταματης ειμαι γεννημενος το 1983 κ οι γονεις μου περσι αγορασαν ενα εξωχικο στην Αιγινα κοντα στην θαλασσα.ενδιαφερομαι να μαθω αν μπορω να παρω καποια επειδοτηση ετσι ωστε να εκμεταλευτω την ομορο ιδιοκτησια κ να βαλω ξαπλωστρες επησης να ανοιξω κατω στο ισογειο κατι σαν καντινα για αναψηκτικα.σαντουιτσ κτλ!δεν εχς ανοιξει ποτε δικια μου επιχειρηση μονο σαν ιδ.υπαλλ δουλευω.μπορω να κανω κατι?
  Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας!

 69. Καλησπερα , ειμαι πτυχιουχος κομμωτρια δημοσιου εκπαιδευτηριου και ενδιαφερομαι να ιδρυσω μια επιχειρηση παροχης υπηρεσιων κομμωτηριου κατ ‘οικον. . Τι ενεργειες πρεπει να κανω ωστε να κανω εναρξη επαγγελματος? Παρακαλω απαντηστε μου , ευχαριστω πολυ εκ των πρωτερων.

 70. eime 35 eton apo to rethymno katagoggi alvanias thelo na agoraso mia epixirisi estiatoriu k thelo na kano anaxenisi yparxi kapio programa?

  • Γεια σας.

   Δεν μπορείτε να αγοράσετε επιχείρηση με κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα. Τα προγράμματα επιδοτούν τη δημιουργία νέας επιχείρησης εκ του μηδενός.
   Αναζητείστε τον κατάλληλο ΚΑΔ στα προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας όταν ανοίξουν.

   Ανακαίνιση επιδοτείται μόνο αν είστε ήδη ιδιοκτήτης εστιατορίου. Πάντα όμως πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι κανονισμοί των προγραμάτων.

   δείτε στο http://www.eommex.gr (http://www.eommex.gr/ArticleList.aspx?menuID=91)

   Καλήσας επιτυχία

 71. kalispera,eimai genithis to 1986,anergos kai enthiaferomai na anoixw ena plintirio autokinitwn.tha ithela na mathw an epithotitai mia tetoia epixeirish kai ti energeies prepei na akolouthisw?

 72. thelo na anoijo paidotopo. yparxei kapio programma stirijeis?

 73. Καλησπερα!θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση..μπορω να παρω επιδοτηση αν παρω franchise καταστημα??

  • Γεια σας,

   Τα franchise δεν υπάγονται στα επιδοτούμενα προγράμματα

   Ευχαριστώ

 74. καλησπερα.θελω να ανοιξω γραφειο παροχης υπηρεσιων στον τομεα της υγειας. πως μπορω να παρω πληροφοριες?

  • Γεια σας

   Θα πρέπει να ενταχθείτε – αφού πρώτα δείτε τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας- στα προγράμματα του ΕΟΜΜΕΧ.
   Αυτή τη στιγμή δεν τρέχει κάποιο σχετικό πρόγραμμα. Παρακολουθείστε τη σελίδα του ΕΟΜΜΕΧ. (www.eommex.gr)

  • Γεια σας!

   θα πρέπει να περιμένετε τα προγράμματα του ΕΟΜΜΕΧ – με την προϋπόθεση ικανοποίησης των απαιτήσεων του προγράμματος. Δείτε τη σελίδα του ΕΟΜΜΕΧ.

 75. Παρακαλώ πολύ θέλω να ανοίξω ένα κατάστημα αλουμινο-σιδηροκατασκεύες και έκθεση αλουμινίου μαζί..Είμαι νέος επαγγελματίας και θα ήθελα να με ενημερώσετε τι επιδότηση μπορώ να πάρω..

  • Οι αλουμινοκατασκευές υπάγονται στις μεταποιητικές επιχειρήσεις. Στο ΕΣΠΑ ανοίγουν προγράμματα για μεταποιητικές αλλά αφορούν λειτουργούσες επιχειρήσεις. Η μεταποίηση επίσης εντάσσεται στον Αναπτυξιακό Νόμο (N3299/2004). Δείτε σχετικά στο http://www.ependyseis.gr.

 76. καλημερα. ειμαι 56 ετων ιδιοκτητης εστιατοριου. θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο προγραμμα επιδοτησης για ανακαινιση. ευχαριστω πολυ.

  • Γεια σας.

   Πρέπει να ανοίξει κάποιο απο τα προγράμματα Ανταγωνιστικότητας του ΥΠ.ΟΙ.ΑΝ μέσω του ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή δεν τρέχει κάποιο σχετικό πρόγραμμα.

   Ευχαριστώ

 77. γεια σας.εχω γεννηθει το 1986 και ενδιαφερομαι να ανοιξω παραδοσιακο παντοπωλειο. θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει σχετικο επιδοτουμενο προγραμμα.επισης εαν πρεπει να ειμαι εγγεγραμενη στον ΟΑΕΔ. τελος, που θα μπορουσα να βρω σχετικες πληροφοριες για τα επιδοτουμενα προγραμματα.

  Σας ευχαριστω.

 78. Γεια σας ειμαι 34ετων,εχω καταστημα κτηνιατρικων φαρμακων και εργαλεια/αξεσουαρ ζωων,απο το 1998 ,θελω να βελτιωσω την επιχειρηση με την αγορα καινουργιου εξοπλισμου[γραφειο,ραφια,ηλεκτρ.υπολογιστη,παγκους,και καποια εργαλεια για τα ζωα]
  Μπορω να επιδοτηθω απο καποιο προγραμμα?

 79. I have a shop in Lefkata since oktomber 2009.I opened with hope that I will take the support money from oaed.Nothing yet.We don»t have an answer.I have my CEC. and I don»t have money to pay. I have 4 kids.What I can do;

 80. Καλήμερα, θέλω να ανοίξω μια επιχείρηση στα πλαίσια επιδότησης του ΟΑΕΔ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του 2010, που θα περιλαμβάνει εκμάθηση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας των αγγλικών με δημιουργική απασχόληση κατά βάση, στο πρότυπο του εξωτερικού. Ξέρω ότι φροντιστήριο δεν είναι επιλέξιμο από τον ΟΑΕΔ, τι άλλο κωδικό παρεμφερή θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για την ένταξη μου στο πρόγραμμα? Σκέφτηκα φύλαξη μικρών παιδιών που μου επιτρέπει να εισάγω και τις καινοτομίες μου, ψάχνω όμως να βρω τις προϋποθέσεις των ΚΑΔ online και να μην απευθυνθώ σε λογιστές. Πως θα μπορούσα να τις βρω αναρτημένες? Μια άλλη λύση είναι ο παιδότοπος αλλά πολύ χρονοβόρος και δεν θα με καλύπτει στις δραστηριότητες που θέλω.
  Ευχαριστώ πολύ

 81. Γεια σας ειμε πατερας 4 παιδιων γενημενος το 1968 διατιρουσα καταστημα απο το 1991 με ειδη κλειθροποιιας λογω σοβαρων προβληματων υγειας απο 1/1/2010 διεκοπψα την εργασεια μου κανοντας ενεργειες για συνταξη.σας παρακαλω να μου απαντησετε εαν εχω το δικαιωμα επιδωτεισης ,η οικονομικης ενισχοισης διοτι κατεχω ευρεσητεγνεια πορτας με αυτοματο κλειδωμα παρακαλω απαντηστε στο προβλημα μου στο bouklis@gmail συνεργατη μου

 82. καλησπέρα σας..είμαι άνεργη και δεν έχω κάρτα ανεργίας και δεν μπορώ να βγάλω επηδή σπουδάζω..παρ όλα αυτά οικογενειακός ενδιαφερόμαστε να ανοίξουμε μια επιχείρηση..υπάρχει περίπτωση να μπορώ να πάρω καποια επιδότηση??σας παρακαλω να μου απαντήσετε γιατί δε με ενημερώνουν σε καμία υπηρεσια

 83. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ?ΕΝΙΣΧΥΣΗς ΝΕΑΝΙΚΗς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑς?ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΝΕΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

 84. ΓΕΙΑ ΣΑΣ
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.ΕΡΩΤΗΣΗ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ,ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΠΟΣΟ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΕΓΩ ΕΧΩ 75% ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ 25%ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 85. ειμαι ανεργη μητερα ενος παιδιου 1,5 ετων και 8α ειθελα να ανηξω εναν παιδοτοπο.Θα μπορουσε να με ενημερωση καποιος σχετικα με τα επιδοτουμενα προγραμματα,εαν μπορω να μπω σε καποιο προγραμμα και εαν επιδοτητε η επιχειρηση απο την αρχη.ευχαριστω!

 86. Καλησπέρα… θέλω να ανοίξω μια πίστα kart και είμαι νέος επαγγελματίας μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε για το τι επιδότηση μπορώ να πάρω??

  ευχαριστώ…

 87. δουλεύω σε κομμωτήριο 3 φορές την εβδομάδα. σκέφτομαι να ανοίξω δικό μου μαγαζί κομμωτήριο έχω την άδεια εξασκήσεως, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να με επιδοτήσει να κάνω την αρχή για την δικιά μου επιχείριση???
  αν υπάρχει τη δικαιολογητικά θα χρειαστούν ευχαριστώ και περιμένω άμεσα απάντηση σας!!!

  • γεια σας

   αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν σχετικές επιδοτήσεις

   τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε είναι:

   Α. Κοινά Δικαιολογητικά

   Αίτηση με πλήρη στοιχεία ταυτότητας του ενδιαφερομένου.

   Μισθωτήριο. Ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται η κυριότητα ή η μίσθωση του ακινήτου. Προκειμένου περί μισθωτηρίου, πρέπει να προκύπτει η χρήση του μισθίου και η ισχύς του. Να είναι θεωρημένο από την Αρμόδια ΔΟΥ.

   Οικοδομική άδεια. Φωτ/φο θεωρημένο από τη Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου.

   Βεβαίωση κυρίας χρήσης, από την Πολεοδομία του Δήμου, ότι όλοι οι χώροι του κατ/τος συμπεριλαμβανομένων και των τυχόν παταριών είναι νόμιμοι και κυρίας χρήσεως προοριζόμενοι για κατ/μα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

   Κατόψεις 5 των χώρων και 2 τοπογραφικά. Θα συντάσσονται από διπλωματούχο μηχανικό, ή υπομηχανικό, ή εργοδηγό, κλίμακας 1:50, θα φέρουν σφραγίδα, υπογραφή, ημερομηνία, και θα απεικονίζονται σ’αυτά λεπτομερώς όλοι οι χώροι, οι ακριβείς διαστάσεις (μήκος-πλάτος-ύψος) και προορισμός του κάθε χώρου, (κουζίνα, αποθήκη, αίθουσα πελατών καμπνίζοντες – μη καπνίζοντες κ.λπ., το εμβαδόν κάθε χώρου χωριστά, το συνολικό εμβαδό του κατ/τος,καθώς και ο ωφέλιμος χώρος της αίθουσας πελατών ο οποίος θα καθορίζει χώρο 50% της αίθουσας για τους μη καπνίζοντες.) Οι χώροι αυτοί πρέπει να έχουν ειδικό μηχάνημα εξαερισμού εγκατάσταση συνεχούς και πλήρους ανανέωσης αέρος. Εξαιρούνται τα αμιγή Μπάρ, τα αμιγή παραδοσιακά καφενεία και τα Κέντρα Διασκέδασης του άρθρου 41 της Υ.Δ. ΑΙβ 8577/83.

   Οι τυχόν υπαίθριοι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και το εμβαδόν αυτών, θεωρημένα από το Πολεοδομικό του Δήμου.
   Εφόσον ο εξωτερικός χώρος ανήκει στο Δήμο και επιθυμείτε να κάνετε χρήση αυτού, θα υποβάλλετε σχετική αίτηση στο Αρμόδιο Τμήμα και θα ενημερώνετε το Γραφείο Αδειών κατ/των. Οταν πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας Υπεύθυνη Δήλωση του διαχειριστή και εν ελλείψει του ιδιοκτήτη, ότι από τον κανονισμό της πολυκατοικίας επιτρέπεται η χρήση του, ή εν ελλείψει κανονισμού η πλειοψηφία των στεγαζομένων στο ίδιο κτίριο συναινεί για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο αυτό. (Γενικά η χρήση του κοινοχρήστου χώρου από το κατ/μα να είναι επιτρεπόμενη).

   Υπεύθυνη Δήλωση του Διαχειριστή της πολυκατοικίας ή εν ελλείψει του ιδιοκτήτη, (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής), που να δηλώνει:

   Αν είναι πολυκατοικία ή όχι
   Αν υπάρχει κανονισμός στην πολυκατοικία που επιτρέπει ή όχι την ίδρυση του κατ/τος.
   Αν ο ιδιοκτήτης της οικοδομής είναι ένας ή υπάρχουν συνιδιοκτήτες. Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να δηλώνεται αν αυτοί συμφωνούν για την ίδρυση του κατ/τος.
   (Δεν λαμβάνεται υπόψη η συναίνεση των ιδιοκτητών κατ/των και βοηθητικών χώρων που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο). Η δήλωση αυτή δεν υποβάλλεται σε περίπτωση που το κατ/μα έχει προέγκριση της Δημαρχιακής Επιτροπής.

   Υπεύθυνη δήλωση, αδειούχου Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτου, (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής), στην οποία θα αναγράφεται και ο αριθμός μητρώου αδείας του,και στην οποία θα αναφέρει: ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση του υπό ίδρυση κατ/τος, εξασφαλίζει ακινδύνως την ηλεκτροδότησή του, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4485/66

   Βεβαίωση Πυροσβεστικής υπηρεσίας (Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας)

   Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής) για το είδος καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί.

   Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (θεωρημένο φωτ/φο).

   Βιβλιάριο υγείας της Δ/νσης Υγιεινής (θεωρημένο φωτ/φο). Να φαίνονται οι σελίδες με τη φωτογραφία και τα στοιχεία του κατόχου, και η τελευταία θεώρηση. Δεν θεωρείται βιβλιάριο Υγείας το βιβλιάριο ασθενείας του ενδιαφερομένου.

   Υπεύθυνη δήλωση με το εξής περιεχόμενο: « Ο/Η κάτωθι υπογράφων/υπογράφουσα …… δεν έχω καταδικαστεί τελεσίδικα για κανένα από τα αδικήματα που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 του πδ. 180/79, όπως αυτό ισχύει. Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται μόνο στις περιπτώσεις που το κατάστημα ανήκει στην κατηγορία των κέντρων διασκέδασης και των κατ/των προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών.

   Φωτογραφίες τέσσερις (4) πρόσφατες.

   Παράβολο (…………) euro το οποίο θα καταβάλλεται στο Ταμείο του Δήμου, με υπηρεσιακό σημείωμα που θα χορηγηθεί από την υπηρεσία μας εφόσον τα δικαιολογητικά είναι πλήρη. (Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.61167/17-12-2007 Κοινή Υπ. Απόφαση ανάλογα με το είδος του κατ/τος). Το παράβολο δεν καταβάλλεται εάν το κατ/μα έχει προέγκριση της Δημαρχιακής Επιτροπής

   Βεβαίωση Οικονομικής Εφορίας για έναρξη Ασκήσεως Επαγγέλματος.

   Δημοτική ενημερότητα από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου, με πρόσφατη απόδειξη της ΔΕΗ του καταστήματος

   Για Εταιρεία:
   Το κωδικοποιημένο καταστατικό της εταιρείας σε ΦΕΚ για τις ΑΕ ή ΕΠΕ, ή θεωρημένο από το Πρωτοδικείο για Ο.Ε. ή Ε.Ε. Δήλωση ορισμού του υγειονομικώς ή αγορανομικώς υπευθύνου από τον εκπρόσωπο της εταιρείας σε περίπτωση που είναι διαφορετικό πρόσωπο, και δήλωση αποδοχής από τον ορισθέντα.
   Αστυνομική ταυτότητα (φωτ/φο θεωρημένο) όλων των Εταίρων, και για τις Α.Ε. – Ε.Π.Ε. των μελών του Δ.Σ.
   Βιβλιάριο υγείας (φωτ/φο θεωρημένο) του εκπροσώπου και των μελών εφόσον εργάζονται στο κατ/μα..
   Ποινικό μητρώο, όπως την περίπτωση 12. (Των μελών του Δ.Σ., Του εκπροσώπου της εταιρείας και του υγειονομικώς υπευθύνου όταν πρόκειται για Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. και όλων των ομόρρυθμων εταίρων όταν πρόκειται γι Ο.Ε. ή Ε.Ε. Τα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων των μελών του Δ.Σ. για τις Α.Ε. και Ε.Π.Ε., και για τις προσωπικές εταιρείες των μελών της.

   Βεβαίωση κυκλοφοριακής σύνδεσης: Βεβαίωση της αρμόδιας τεχνικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ότι οι εργασίες κυκλοφοριακής σύνδεσης εκτελέσθηκαν πλήρως και σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια ή ότι δεν απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση αυτών με το βασιικό και δευτερεύον Εθνικό δίκτυο (3η ΔΕΚΕ), ως και το Επαρχιακό (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχίας), έξω από τα όρια εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή κατοικημένων περιοχών (άρθρα 24 και 32 Β.Δ. 465/70).

   Αν το κατ/μα πρόκειται να λειτουργήσει σε περιοχή Αρχαιολογικής Ζώνης, έγκριση της αρμόδιας Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
   Για τα κατ/τα που θα κάνουν χρήση μουσικών οργάνων οι ενδιαφερόμενοι να αναζητούν από την Υπηρεσία μας το έντυπο για τη χορήγηση της σχετικής άδειας.

   Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 9 του Ν.1491/84 και της υπ’ αρ. 95718/3/31-1-86 (ΦΕΚ 24, τ.Β΄) Απόφασης των Υπ. Εσωτ., Δημ. Τάξης και Εμπορίου, οι επιγραφές των κατ/των γράφονται υποχρεωτικά στην Ελληνική γλώσσα. Επιτρέπεται επιπρόσθετα η αντιγραφή δίπλα ή κάτω από την Ελληνική επιγραφή, ξενόγλωσσης μετάφρασης με εμφανώς μικρότερα στοιχεία.

   Β. Ειδικά Δικαιολογητικά
   Για κουρεία-κομμωτήρια
   Αδεια άσκησης επαγγέλματος κουρέα ή κομμωτή, από την αντίστοιχη Δ/νση Υγείας (Π.Δ. 148/94 ΦΕΚ 99/Α/4-7-94). Αδεια ίδρυσης και λειτουργίας κουρείου ή κομμωτηρίου, χορηγείται επίσης σε φυσικό πρόσωπο μη κάτοχο άδειας άσκησης επαγγέλματος ή σε νομικό πρόσωπο, υπό την προϋπόθεση ότι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο απασχολεί προσωπικό με επαγγελματική άδεια αντίστοιχη προς το είδος του κατ/τος για το οποίο ζητείται άδεια (κουρείο ή κομμωτήριο).

   Τα παραπάνω αποδεικνύονται με την προσκόμιση επικυρωμένου φωτ/φου της άδειας άσκησης επαγγέλματος των παραπάνω και κάρτα πρόσληψης του ΟΑΕΔ. Επίσης:

   α)Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερομένου στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία του κομμωτή ή της κομμώτριας που θα παρέχει υπηρεσίες στο κομμωτήριο.

   β) Υπεύθυνη Δήλωση του κατόχου της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ότι δεν χρησιμοποιεί την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για την άδεια λειτουργίας άλλου κατ/τος, και σε περίπτωση αποχώρησής του θα ενημερώνετε η Υπηρεσία.

   γ) Ταυτότητα (θεωρημένο φωτ/φο). δ) Βιβλιάριο Υγείας (θεωρημένο φωτ/φο).

   Γ. Απαγορεύσεις

   Οι περιπτώσεις στις οποίες δεν χορηγείται άδεια είναι:

   Σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας τους.

   Σε όσους έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για αντίσταση, σύσταση και συμμορία, αδικήματα του κεφαλαίου Θ΄ του ποινικού κώδικα που αναφέρονται στα εγκλήματα περί το νόμισμα, υπόθαλψη εγκληματία, παρασιώπηση εγκλημάτων, αδικήματα του κεφαλαίου ιγ΄ του ποινικού κώδικα που αναφέρονται στα κοινώς επικίνδυνα εγκλήματα ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σωματική βλάβη εκ προθέσεως, που προβλέπεται από τα α άρθρα 309, 310 και 311 του Π.Κ,αρπαγή, αρπαγή ανηλίκου, κλοπή, ληστεία, φθορά προκαλούσα το κοινό αίσθημα (άρθρο 384 α του Π.Κ.), εκβίαση, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παραβάσεις των διατάξεων περί όπλων, εκρηκτικών υλών, και εκρηκτικών μηχανιμάτων, παραβάσεις των νόμων ναρκωτικών, κακουργήματα ή πλημμελήματα αναφερόμενα στα κεφάλαια του Π.Κ. περί εσχάτης προδοσίας και προδοσίας της χώρας ή άλλων συναφών νόμων και για οποιοδήποτε έγκλημα περί των ηθών.
   Δεν αποτελεί κώλυμα εάν ο ενδιαφερόμενος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τα ανωτέρω αδικήματα και έχει παρέλθει πενταετία από την έκτιση ή την παραγραφή της ποινής ή την άφεση αυτής με χάρι εκτός εάν η χάρις απενεμήθη μετ’ άρσεως των συνεπειών.

   καλή επιτυχία

 88. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ. ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΑΣΤΕ;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 89. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ (ΦΟΡΤΗΓΑ,ΤΣΑΠΕΣ ΚΤΛ) Ο ΕΟΜΜΕΧ ΣΤΗΡΙΖΕΙ;

  • οι λατομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο και όχι στον ΕΟΜΜΕΧ.

   αναζητείστε τον αναπτυξιακό νόμο

 90. καλημέρα, ειμαι 32 ετών άνεργη (δικαιούμε ταμείο ανεργείας, που θα ξεκινήσει αυτό το μήνα), ενδιαφερομαι όμως να ανοίξω σχολή χορού ΛΑΤΙΝ, στην Αθήνα. Υπάρχει κάποια επιχορήγηση που μπορεί να με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα?

  • καλησπέρα

   δείτε τη σχετική απάντηση στη χρήστη despoina.

   καλή επιτυχία

 91. γεια σας θελω να ρωτησω αν βγαινει επιδοτηση μεσω ΕΣΠΑ γει ψητοπωλειο. ειμαι 30 με ενα παιδι ευχαριστω

  • καλησπέρα

   στο ΕΣΠΑ (αλλά και γενικότερα) δεν επιδοτούνται οι επιχειρήσεις εστίασης και επισιτισμού (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κατά το παρελθόν).
   καλή συνέχεια.
   Προσπαθήστε να βρείτε χρηματοδότηση και απο άλλες πηγές.

   ευχόμαστε καλή επιτυχία.
   στη διάθεσή σας

 92. Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω μια επιχείρηση με διαφημιστικά ειμαι 28 ετών, ανεργη(με ταμειο ανεργείας) και θα ηθελα να μαθω αν υπαρχουν προγραμματα που τρέχουν σε θέμα διαφημιστικό για το Β. Αιγαίο.
  Ευχαριστώ

 93. ekleisa tin epixeirisi mou to 2008 ebgala karta anergias exw tria paidia k thelw na mathw an borw na xrimatodotithw afou den exw parei pote mou epodotisi

  • αυτή την περίοδο δεν τρέχει κάποιο πρόγραμμα.
   δείτε τη σελίδα μας ή σχετικές ιστοσελίδες φορέων.
   το ερώτημα σας είναι πολύ γενικό. καλό θα ήταν να έχετε πριν κατά νου τι θέλετε να κάνετε και τι ίδια κεφάλαια εκτός των άλλων προϋποθέσεων θα μπορούσατε να συνεισφέρετε μιας και τα προγράμματα απαιτούν ίδια συμμετοχή.
   καλή επιτυχία

 94. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
  ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ,ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1981.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΣΤΟ EMAIL PETROS1236@HOTMAIL.COM

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
  ΠΕΡΗΜΕΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

  • καλησπέρα σας

   σας απάντησα στο e-mail που δώσατε
   καλή επιτυχία

 95. Γεια σας, είμαι 23 χρονών ενδιαφέρομαι να ανοίξω επιχείρηση με ένδυση και υπόδηση.Είμαι απόφοιτος Τει και έχω κάρτα ανεργείας. Το πρόγρμμα του ΟΑΕΔ που αφορά τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα πιστεύω ταιριάζει στην περίπτωση μου…Αλλά πρέπει να κάνω πρώτα έναρξη στην εφορία;

  • καλησπέρα σας

   παρατείνεται το πρόγραμμα ένδυση και υπόδηση αλλά αφορά μόνο σε υπάρχουσες επιχειρήσεις του κλάδου δείτε σχετικά http://epan2.antagonistikotita.gr/greek/prokResultsFull.asp?id=110. αναφορικά με την έναρξη αφού δεν μπορείτε να ενταχθείτε σε αυτό, καλύτερα να περιμένετε γιατί εξαρτάται κατά περίπτωση τι αναφέρεται στις (προ)δημοσιεύσεις των προγραμμάτων .
   καλή επιτυχία!

 96. καλησπέρα. είμαι 30 χρόνον με 2 παιδιά άνεργος και δεν ήμουν ποτε επαγγελματίας. θέλω να πάρω μια επιχειρήσει που υπάρχει ήδη 25 χρονια,( ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ) δικαιούμαι κάποια βοήθεια να την πάρω και για την ανακαίνιση τις??

  • καλησπέρα σας

   δυστυχώς δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν προγράμματα επιδότησης για αγορά και ανακαίνιση, βελτίωση υπάρχουσας επιχείρησης.
   απόψε ανάρτησα προγράμματα που παρατείνονται μέσα στο 2010.
   ο ΟΑΕΔ δεν αναφέρει κάτι σχετικό. ούτε και το ΕΣΠΑ για ιδιώτες.
   έχετε δει άλλες δυνατότητες χρηματοδότησης?
   δεν υπάρχει δυνατότητα να βρείτε κάποιο συνέταιρο για την απόκτηση του συνεργείου?
   ότι νεότερο βγει θα το αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας
   καλή επιτυχία!

 97. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ .. ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΗΠΡΟΣΩΠΙΑ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ SERVICE ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΕΚΣΑΣΚΕΙΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ , ΕΙΜΑΙ 29 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΖΑΝΤΕΣ- ΕΛΑΣΤΙΚΑ – ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΟΥ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΑΙ ΤΟ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΧΑΡΤΙΑ!!! ΕΧΩ ΠΤΟΙΧΙΟ ΟΑΕΔ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΟΥ … ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΜΕΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

 98. thelo na mou peite an yparxei kapoio trexo programma gia anakainih voulkanizater

 99. KALISPERA.EIMAI VOITHOS FARMAKOPOIOU ME ADEIA ASKISEWS KAI DIPLWMA.ERGAZOMAI EDW KAI 4 XRONAI SE FARMAKEIO KAI THA ITHELA NA ANOIKSW APOTHIKH FARMAKWN STHN ALVANIA ALLA DEN GNWRIZW TI AKRIVWS XRIAZETAI KAI AN MPORW NA PARW KAPOIA EPIDOTHSH APO TO KRATOS ..SAS PARAKALW POLU THA ITHELA NA MOU STHLETE E MAIL AN MPOREITE GIA NA ME PLIROFORISETAI.

 100. Ενδιαφέρομαι να ανοίξω παιδότοπο στο όνομα της γυναίκας μου-27 χρονών ,άνεργη ,1 παιδί.Είχε κάρτα ΟΑΕΔ ,αλλά δεν την ανανέωσε ως όφειλε τον Ιανουάριο (…) Ποτέ δεν έχει κάνει έναρξη ,ποτέ δεν εργάστηκε.Σήμερα «τρέχουν» επιδοτήσεις/προγράμματα τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί; Ευχαριστώ.

 101. Καλημερα,ειμαι 27 ετων και θελω να ανοιξω βιβλιοπωλειο.Σας παρακαλω πειτε μου τι ακριβως χρειαζεται.Ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος.

 102. kalispera,,eimai 25 etwn k ksekinaw tis diadikasies gia na anoiksw magazi lianikis me ksirous karpous,,molis apolithika apo fantaros kai den exw doulepsei pote..iparxei kapoio programma pou tha mporouse na me dieukolinei?

 103. geia sas, eimai mixanikos aytokinitwn k thelw na anoixw synergeio aytokinitwn stin eparxia, eimai 25 xronwn, yparxei kapoia epidotisi i’ kapoio programma pou mporei na me voithisei na xekinisw?

 104. kalispera, eimai 24 xronwn k eimai mixanikos aytokinitwn. thelw na anoixw diko mou synergeio stin eparxia. yparxei kapoio programma epidotisis?

 105. καλημερα σασ ειμαι 27 χρονον κ ειμαι αμεα θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχουν προγραμματα επιδοτησησ για αγορα καντινασ?

 106. γιεασασ ειμαι απω αλβανια και εχο εναρξη οσ οικοδομικεσ εργασιεσ 40 ετον. λωγο ειγειασ θελω να αλλαξω επαγελμα ,μπορω να ανειξω κηνιτο πληντιριω αυτοκινητον.και αν μπορω να παρω καπιω επειδωτιση.τωρα .ευχαριστω…..

 107. geia sas.eimai 26 etwn kai eimai anergi kai sto tameio anergias,,asfalizomai sto ika kai endiaferomai na anoixw ena kafeneio-ouzeri.8a i8ela na mou peite an mporei na me kalipsei kapoio programma epidotisis apo kapoion forea ( oaed, eommex ktlp)? gt diavasa sxetikes apantiseis apo ta palaiotera xronia pou den epidotoun gia tetoiou eidous epixeiriseis.an xerete kati kai mporeite na me enimerwsete 8a to ektimousa.eyxaristw poly.

 108. Καταρχάς να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου,για την προσπάθεια που κάνετε,για να μας ενημερώσετε για προγράμματα,γιατί πολλές φορές είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη πηγαίνοντας σε κάποια αρμόδια υπηρεσία.
  Είμαι 27 ετών+λόγο ελειπούς μου ενημέρωση,από κάποιου υπαλλήλους του ΟΑΕΔ στην πόλη μου,έχασα τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για τη γυναικία επιχειρηματικότητα..
  Θέλω να ασχοληθώ με τη διοργάνωση γάμων,βαπτίσεων,συνεδρίων+λοιπών εκδηλώσεων.Ήθελα να μάθω αν υπάρχει η πιθανότητα να μπω σύντομα σε κάποιο πρόγραμμα.Ύπάρχει κάτι άλλο να μου προτείνετε?
  Ευχαριστώ πολύ+εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους σας

 109. εχω το χωρο και θελω να ανοιξω καφετερεια υπαρχει επιδοτηση απο εομμεχ

 110. καλησπερα ειμαι ιδιοτηκος υπαλληλος σε ενα βουλκανιζατερ 37 ετων και εχω δυο παιδια. θελω να ανηξω δικο μου βουλκανιζατερ δεν εχω ξανακανει επειχηρηση και θελω να μαθω αν δικαιουμαι επιδοτηση και τη ενεργιες και δικαιολογιτικα χρειαζονται. ευχαριστω περιμενω απαντηση.

 111. Παρακαλώ πολύ θα ήθελε να μάθω τι χρειάζεται για να ανοίξω σουβλατζίδικο στη Κύπρο. Είμαι από Ελλάδα και θέλω να μείνω και να εργαστώ με τον συζηγό μου στην Κύπρο.
  Ευχαριστώ πολύ.

 112. Γεια σας. Είμαι 23 χρονών, από 27-1-2011 έγινα συνέταιρος σε συνεργείο αυτοκινήτων με τον πατέρα μου με ποσοστό 50-50%. Θα ήθελα να μάθω αν δικαιούμαι κάποια επιδότηση ή για εξοπλισμό ή για ανακαίνιση του συνεργείου. Περιμένω απαντησή σας, ευχαριστώ.

 113. καλησπερα ειμαι 34 ετον και το 2003 ειχα ανοιξει με μια επιδοτηση απο το οαεδ ενα καταστιμα με ενδυματα το ειχα μονο ενα χρονο.τωρα εχω καρτα ενεργειας και θελω να κανω και παλι μια δηκη μου επιχειριση (μανικιουρ-πετικιουρ).μπωρο να παρω και παλι επιδοτηση απο το οαεδ;

 114. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
  ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ,ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1978.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΣΤΟ EMAIL COSTAS.VLACHOPOULOS@GMAIL.COM

 115. Eimai 26xronwn me 1paidi kai anergh alla xwris thn karta tou oaed. 8elw na anoiksw ena katasthma gamos-vaftish.uparxoun epidothseis twra? k pou prepei na apeu8un8w?euxaristw


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: